سیستم کنترل و مانیتورینگ مرکز داده
سیستم مانیتورینگ یکپارچه مراکز داده (Data Center Infrastructure Management)
سیستم کنترل و مانیتورینگ مرکز داده
فهرست مطالب
2-1- پایش شرایط محیطی مرکز داده
2-2- مانیتورینگ سیستم الکتریکال
2-3- مانیتورینگ سیستم خنک کننده
2-4- مانیتورینگ سیستم اعلام و اطفای حریق
2-5- مانیتورینگ سیستم کنترل تردد
2-7- مدیریت دارایی ها (Asset Management)
1- مقدمه
- نرم افزار مانیتورینگ دیتاسنتر
سیستم پیشنهادی مانیتورینگ و کنترل زیرساخت فیزیکی دیتاسنتر به منظور تسهیل در پیش بینی و جلوگیری از بروز عیب، شناسایی عیوب، رفع عیوب موجود در سیستمهای زیرمجموعه زیرساخت فیزیکی دیتاسنتر مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم چشم انداز جامعی از نحوه فعالیت کلیه سیستمهای زیرمجموعه را در اختیار کاربر قرار می دهد و کاربر از طریق درگاه ارتباطی این سیستم توانایی ارتباط، بررسی وضعیت عملکرد و اعمال فرامین به تمامی تجهیزات زیر مجموعه را خواهد داشت.
مهمترین قابلیت های این سیستم در یک نگاه عبارتند از:
- کنترل اتوماتیک بخشهای مختلف زیرساخت
- ایجاد واسط کاربری برای مانیتور وضعیت زیرساخت در زیر سیستم های مختلف
- ذخیره اطلاعات کمی و کیفی عملکرد زیرساخت
- تهیه گزارش از عملکرد زیرساخت
- صدور هشدارهای لازم و ارسال پیغام در شرایط خاص
- ارائه تحلیل های مفید از وضعیت مرکز داده
مزایای عمده استفاده از این سیستم عبارتند از:
- بالا بردن میزان قابل مشاهده بودن سیستم:
به جای استفاده از نرم افزارهای متفاوت مانیتور کردن هر بخش از سیستم زیرساخت و احیانا مانیتورهای متعدد برای این عمل، در این سیستم از یک سیستم جامع و یکپارچه برای مانیتور کردن کل سیستم استفاده می گردد.
- بالا بردن کارایی عملکرد دیتاسنتر با اعمال کنترل بر روی تجهیزات زیرساخت:
کنترلرهای الکترونیکی مورد استفاده در این طرح بخشهای مختلف سیستم را در صورت بروز شرایط خاص در مرکز داده به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به تایید اپراتور انسانی مدیریت نموده و در جهت دفع خطر و جلوگیری از خسارت برنامه ریزی می گردند.
- سرعت بخشیدن به پروسه تشخیص و رفع اشکالات:
با عیب یابی، (IMS) تجمیع یافتن اطلاعات کلیه زیرساخت سیستم در سرور مرکزی مدیریت زیرساخت و رفع اشکال در سیستم نیز ساده تر شده و تشخیص آن توسط اپراتور با سرعت به مراتب بالاتری انجام می گردد.
- جلوگیری از زیان ناشی از عدم هماهنگی سیستمها
با تجمیع یافتن داده های مربوط به بخشهای مختلف زیرساخت در سیستم مدیریت زیرساخت، بخشهای مختلف زیرساخت با یکدیگر ارتباط پیدا نموده و هماهنگی های لازم در صورت بروز شرایط خاص توسط سیستم کنترل مرکزی انجام می پذیرد.
و هدف نهایی نیز بالا رفتن میزان در دسترس بودن (Availability) سرویس دیتا سنتر یا به عبارت دیگر پایین آوردن میزان قطعی سرویس (Down Time) می باشد.
2- سیستم مانیتورینگ
سیستم مانیتورینگ جهت مانیتور کردن بخش های مختلف مرکز داده به صورت یکپارچه طراحی و پیاده سازی خواهد گردید.
بخش های مختلف قابل مشاهده در سیستم مانیتورینگ در طرح کلی زیر نمایش داده شده است:
- زیر سیستم های مرتبط با سیستم مانیتورینگ مرکز داده
مطابق با شکل تمامی بخش های مربوط به زیرساخت مرکز داده و زیرساخت سیستم مانیتورینگ در یک نرم افزار به صورت یکپارچه قابل مشاهده بوده و تمامی رخ دادهای بوجود آمده قابل ثبت و شرایط نامناسب مرکز داده به صورت آلارم قابل مشاهده است. همچنین با توجه به امکان گزارش گیری از زیربخشهای مختلف تمامی دادههای بخشها الکتریکال، سیستم خنک کننده و دیگر بخشها قابل گزارشگیری میباشد.
در ادامه این بخش شرح عملکرد هر یک از سیستم ها بیان خواهد گردید.
2-1 پایش شرایط محیطی مرکز داده
جهت پایش پارامترهای محیطی در مرکز داده سنسورهای زیر در مرکز داده نصب گردیده اند:
- سنسورهای دما و رطوبت داخل رک
دمای فضای جلو (بخش راهرو سرد) و عقب (بخش راهرو گرم) برای هر یک از رک های مرکز داده توسط سنسورهای دما و رطوبت نصب شده در رکها پایش می شود. بنابر این دما و رطوبت به تفکیک هر رک و در فواصل مشخص در راهروهای سرد و گرم قابل مشاهده خواهد بود.
- سنسورهای دما و رطوبت محیطی
علاوه بر سنسورهای نصب شده در داخل رک ها دما و رطوبت نقاط مختلف دیتاسنتر توسط سنسورهای دیواری دارای نمایشگر نیز پایش میشود. این اندازه گیری علاوه بر آنکه موجب افزایش نقاط قابل مشاهده می شود بعلت تفاوت در لینک ارتباطی ( ارتباط سنسورهای دمای داخل رک از طریق شبکه و اتصال این سنسورها از طریق کنترلر است) موجب دریافت دیتا از دو لینک مجزا خواهد شد.
نصب سنسورها بر اساس استانداردهای TIA942 و ASHRAE انجام پذیرفته است و فواصل نصب سنسورها حداکثر 6 متر در نظر گرفته شده است.
- سنسورهای تشخیص نشتی
به علت استفاده از سیستم آبی در خنک سازی دیتاسنتر تشخیص وقوع نشتی در محل لوله کشی های آب ضروری است. جهت تشخیص نشتی در سایت ترکمنستان از سنسورهای نشتی طنابی که در نقاط مختلف دیتاسنتر گسترده شده اند استفاده شده است. سنسورهای طنابی در ناحیه های مختلف (Zone) قادر به تشخیص نشتی می باشند. با توجه به ناحیه بندی انجام شده برای سنسورها محل وقوع نشتی بسادگی توسط رله ها قابل تشخیص خواهد بود.
2-2 مانیتورینگ سیستم الکتریکال
سیستم الکتریکال از جمله مهمترین زیرسیستم های مراکز داده می باشد. با توجه به آمارهای ارائه شده از مراکز معتبر بین المللی بیش از 80 درصد از خاموشی های رخ داده شده در مراکز داده مربوط به نقص در سیستم الکتریکال و سیستم خنک کننده این مراکز بوده است.
با توجه به گستردگی تجهیزات بخش الکتریکال چگونگی نمایش این بخش اهمیت ویژه ای خواهد داشت.
نمایش تجهیزات مختلف و وضعیت هر کدام از تجهیزات
در بخش Power Online نمودار توزیع برق و وضعیت نرمال یا آلارم تجهیزات مشخص گردیده است. نمودار توزیع برق در مرکز داده نشان دهنده نحوه انتقال انرژی از سمت تولید کننده اصلی (پست برق یا دیزل ژنراتور) به طرف مصرف کنندگان بار در مرکز داده است.
خروجی سیستم دیزل ژنراتور مرکز داده
برای هر کدام از دستگاه های مورد استفاده این قابلیت وجود دارد که خروجی های مورد نظر مربوط به آن نمایش داده شود. چنانچه در شکل 4 دیده می شود برای دیزل ژنراتور پارامترهای مختلفی از قبیل ولتاژ، جریان، توان حقیقی و راکتیو، فرکانس، ساعات کارکرد تجهیز قابل مشاهده خواهد بود.
پارامترهای قابل اندازه گیری هر دستگاه علاوه بر نوع دستگاه مورد استفاده به برند تجهیز مورد نظر و قابلیت های موجود بر آن نیز وابسته است. سیستم مانیتورینگ مرکز داده برای هر یک از تجهیزات مورد استفاده پارامترهای اصلی را نمایش خواهد داد. در شکل زیر پارامترهای قابل مشاهده در سیستم مانیتورینگ نمایش داده شده است.
پارامترهای الکتریکی قابل مشاهده در سیستم مانیتورینگ
پارامترهای قابل مشاهده در UPS نشان داده شده است.
پارامترهای قابل مشاهده در UPS
پارامترهای قابل مشاهده برای تابلوهای برق
در بخش الکتریکال نیز در صورت فراتر رفتن مقادیر از حدود مجاز از پیش تعریف شده آلارم های مربوطه هم بصورت گرافیکی و هم در بخش آلارم های نرم افزار قابل مشاهده خواهند بود. این امر برای تجهیزاتی همچون UPS و همچنین دیزل ژنراتورها که در صورت فراتر رفتن مقدار توان خروجی خاموش خواهند شد بسیار مفید خواهد بود.
علاوه بر نمایش پارامترهای الکتریکی گوناگون در سیستم الکتریکال تحلیل های متنوعی در این بخش ارائه گردیده است که در بخش تحلیل ها به تفصیل توضیح داده خواهند شد.
درصد بار هر بخش از سیستم جهت تعیین چگونگی اضافه کردن بارهای مختلف
2-3 مانیتورینگ سیستم خنک کننده
سیستم خنک کننده در مرکز داده مبتنی بر آب سرد (Chilled Water) و واحدهای خنک کننده بین رک (Inrow Cool Units) طراحی گردیده است.
واحد های اصلی یک سیستم خنک کننده مبتنی بر آب سرد عبارتند از:
- چیلرها
- پمپ ها
- واحدهای خنک کننده
علاوه بر سنسورهای محیطی نصب شده در بخش های مختلف عملکرد هر یک از دستگاه های مورد استفاده در مرکز داده نیز به طور مجزا در سیستم مانیتورینگ مشاهده خواهد شد.
در بخش چیلر، پارامترهای گوناگونی از آن در سیستم قابل رویت خواهد بود. این پارمترها شامل دمای آب ورودی، دمای آب خروجی، وضعیت روشن و یا خاموش بودن چیلر، نحوه عملکرد کمپرسور و انواع آلارم های ممکن بر روی چیلر خواهد بود.
همچنین وضعیت عملکرد پمپ های موجود نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
نحوه توزیع آب در سیستم خنک کننده
در این بخش نیز آلارم های مربوطه در صورت عدم عملکرد پمپ ها نمایش داده خواهد شد.
عملکرد هر واحد خنک کننده (Inrow) نیز بخوبی توسط سیستم مانیتورینگ قابل مشاهد است. پارامترهای مختلفی که از این دستگاه ها قابل مشاهده است شامل موارد زیر است:
- دمای آب ورودی به دستگاه
- دمای آب خروجی از دستگاه
- دور فن ها
- دمای جلوی دستگاه
- دمای انتهای دستگاه
- درصد رطوبت
- Set Point
هر گونه آلارم در این بخش نیز در نرم افزار نمایش داده خواهد شد.
همچنین داده های مربوط به دمای بخش های مختلف در نمودار ترموگرافی قابل رویت می باشد. این نمودار برای تعیین رک های پربار و نیز جهت تعیین مناسب ترین نقطه نصب تجهیزات جدید بسیار پرکاربرد خواهد بود.
ترموگرافی فضای مرکز داده
کنترل وضعیت پمپ های مرکز داده بعهده سیستم BMS بوده که در بخش مربوط به کنترل توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد.
2-4 مانیتورینگ سیستم اعلام و اطفای حریق
سیستم اعلام و اطفای حریق مرکز داده از نوع آدرس پذیر و دارای خروجی Modbus بوده و در 7 فضای مختلف قابلیت تعیین وضعیت این سیستم وجود خواهد داشت. این 3 حالت عبارتند از:
- وضعیت آلارم یا نرمال
- وضعیت فالت در سیستم اعلام و اطفای حریق
- وضعیت تخلیه گاز در محل مربوطه
در صورت فعال سازی هر یک از حالت های بالا نرم افزار مانیتورینگ خروجی مربوطه را برای کاربران نمایش داده و پیامک های مربوطه به افراد مجاز ارسال خواهد گردید.
سناریوهای کنترلی مورد نیاز پس از تشخیص وقوع حریق در مرکز داده شامل باز شدن درب ها از زمان اعلام تا پیش از اطفای حریق و خاموش شدن اگزاست فن و اینروها در فضای حریق در نظر گرفته شده است.
2-5 مانیتورینگ سیستم کنترل تردد
وضعیت باز یا بسته بودن هر درب بر اساس خروجی رله هر درب توسط اطلاعات موجود در نرم افزار قابل رویت می باشد.
2-6 تحلیل های نرم افزار
علاوه بر مانیتور کردن بخش های مختلف نرم افزار یکپارچه مرکز داده قابلیت ارائه تحلیل های گوناگون برای بخش های مختلف مرکز داده را دارا می باشد.
ارائه اطلاعات به اپراتورها با استفاده از جداول، نمایشگرهای آنالوگ، بار چارت است و شکل موج سیگنالها برای هر بخش از شبکه بصورت مجزا قابل نمایش می باشد.
تحلیل های ارائه شده توسط نرم افزار هم در بخش الکتریکال و هم در بخش مکانیکال بسیار سودمند و متنوع بوده و دید کامل و جامعی از مرکز داده در اختیار کاربران قرار می دهد. از دیگر امکانات این نرم افزار محاسبه میزان راندمان انرژی که تحت عنوان Power Usage Effectiveness (PUE) نامیده می شود.
محاسبه PUE توسط نرم افزار
محاسبه ظرفیت الکتریکال و خنک کننده در سایت
- ظرفیت مرکز داده (Data Center Capacity)
ظرفیت سیستم الکتریکال و خنک کننده در حالت کلی درصد استفاده از ظرفیتهای نهایی از سایت را در اختیار قرار میدهد. این تحلیل میزان ظرفیت آزاد مرکز داده جهت توسعه آینده را نیز در اختیار قرار می دهد که برای استفاده مدیران مرکز داده بسیار مفید خواهد بود.
علاوه بر این نگاه کلی هر کدام از بخش های سیستم الکتریکال و سیستم خنک کننده نیز به صورت تفصیلی مورد تحلیل قرار می گیرند تا میزان ظرفیت مرکز داده در نقاط مختلف و بر اساس مکان های مختلف مشخص گردد.
تعیین ظرفیت الکتریکال بخش های مختلف
- پیش بینی اضافه کردن بار (Load Forecasting)
یکی دیگر از بخش های منحصر بفرد نرم افزار قابلیت پیش بینی (Forecast) تاثیر افزایش بار بر روی مصرف الکتریکال تجهیزات مختلف است. در این بخش ابتدا محل مصرف بار جدید مشخص شده و سپس میزان افزایش بار مورد سوال قرار خواهد گرفت پس از آن سیستم تحلیل خود را برای ممکن بودن اضافه شدن بار ارائه خواهد نمود.
وارد کردن اطلاعات مربوط به میزان افزایش بار
در شکل 18 نتیجه تحلیل این نرم افزار برای اضافه شدن بار UPS بصورت نمونه نشان داده شده است.
- تحلیل هزینه (Cost Analysis)
میزان مصرف انرژی و معادل ریالی آن نیز از جمله تحلیل های مهم در این نرم افزار بشمار میرود. مصرف بخش های مختلف و مبلغ مربوط به آن بتفصیل در نرم افزار ارائه گردیده است. نحوه مدیریت توان در مرکز داده جهت هر چه حداقل نمودن میزان مصرف انرژی و در نتیجه بهای پرداختی از جمله مهم ترین دستاورد های این تحلیل می باشد.
تحلیل مصرف تجهیزات پس از اضافه شدن بار UPS
- سیستم ثبت رخدادها
این بخش یکی از مهمترین امکانات در سامانه مدیریت توان به شمار می آید. با ثبت دقیق رخدادهایی که در شبکه قدرت به وقوع می پیوندد، امکان یافتن علت اصلی و سرمنشا رخداد در زیرساخت فیزیکی مرکز داده فراهم میآید. این بخش شامل:
- همزمان سازی تمامی تجهیزات اندازگیری و کلیدها در شبکه توزیع
- نرم افزار ثبت رخدادها بصورت بدون وقفه
- پشتیبانی سخت افزارها برای درج رخدادها در حد چند میلی ثانیه
- شبکه تبادل داده ای
- امکان پرینت اطلاعات ثبت شده در بازههای زمانی معین
- تحلیل حرارتی (Thermography)
تحلیل حرارتی مکان های مختلف مرکز داده نیز از دیگر امکانات نرم افزار بوده که موجب تعیین نقاط بحرانی در مرکز داده و همچنین موجب کمک به بهره برداران جهت نصب تجهیزان جدید به مرکز داده خواهد شد.
2-7 مدیریت دارایی ها (Asset Management)
یکی از قابلیت های مورد نیاز در مراکز داده امکان مدیریت دارایی ها و تجهیزات زیر ساخت است. بدین منظور در این سیستم با پیاده سازی دو بخش مدیریت دارایی ها و مدیریت رک ها این منظور محقق گردیده است.
در تصویر بالا دارایی های سیستم مشاهده می گردد. این دارایی ها با مشخصاتی که توسط کاربر قابل تعریف و قابل کم و زیاد شدن هستند در سیستم ذخیره می گردد. پس از ذخیره شدن دارایی ها می توان این دارایی ها را توسط ابزار مدیریت رک ها به رک ها اختصاص داده و مکان اشغال شده در هر رک را مشخص کرد.
در عکس بالا صفحه مدیریت رک ها دیده می شود که می توان از این طریق رک ها را با توجه به مشخصات آن در سیستم اضافه کرد با کلیک بر نام هر رک می توان جزییات آن را همانطور که در عکس زیر دیده می شود، مشاهده کرد.
در تصویر فوق علاوه بر مشخصات هر رک می توان از ستون سمت چپ دارایی های اضافه شده در سیستم را با کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) داخل رک مربوطه قرار داد. و در جداول سمت راست تاثیر این اضافه یا کم نمودن را در میزان توان مصرفی و فضای اشغال یا رها شده رک مشاهده کرد.
همچنین می توان در صفحه رک ها از میزان فضای خالی رک ها در نمای کلی مطلع شد که به منظور اضافه نمودن سرورها و تجهیزات اطلاعات مفیدی در اختیار ما می گذارد.
نمایش تعداد Uهای خالی رک ها
نمایش دمای هر رک
نمایش میزان مصرف برق هر رک
3- بخش کنترل (BMS)
کنترل بخش های مختلف و زیر سیستم های مورد استفاده در مرکز داده به دو صورت محلی (Local) و از راه دور (Remote Control) انجام خواهد گرفت.
زیر سیستم های قابل کنترل در دیتاسنتر شامل موارد زیر خواهند بود:
- سیستم تشخیص قطعی برق و فرمان برق اضطراری
- سیستم کنترل عملکرد چیلرها و حفظ افزونگی
- سیستم کنترل عملکرد پمپ ها و حفظ افزونگی
- سیستم کنترل عملکرد اینروها و کنترل دمای محیط
- سیستم کنترل عملکرد Crac ها و کنترل دمای محیط
- سناریوهای اعلام و اطفای حریق و پیوستگی با سیستم های کنترل تردد و HVAC
- سیستم تشخیص قطعی برق و فرمان برق اضطراری
نمونه برق دریافت شده از تابلو ورودی از برق شهر ملاک تصمیم گیری در مورد نیاز به ورود برق اضطراری در شبکه می باشد.
با توجه به وجود مدار کوپلر در سیستم توزیع برق مرکز داده سیستم BMS می بایست فرامین لازم را به تمامی کلیدهای برق اصلی، ورودی برق اضطراری و کوپلر صادر کند.
جهت حفظ افزونگی نمونه برق از دو تابلو مجزا دریافت می شود. همچنین در تابلوها وضعیت Manual نیز تعبیه شده تا در صورت نیاز سیستم بصورت دستی نیز قادر به عمل باشد.
فرمان صادر شده به تابلو ATS از هر دو کنترلر ( با تاخیر) انجام می گیرد تا در صورت وقوع اشکال در هر کنترل امکان صدور فرمان وجود داشته باشد.
- سیستم کنترل عملکرد چیلر
با توجه به الزامات عملکردی چیلرها در این پروژه کنترل چیلرها بصورت Local انجام خواهد گرفت. با این وجود SetPoint چیلرها در نرم افزار BMS قابل تغییر بوده و امکان کنترل عملکرد و یا تغییر نقطه کار در فصول مختلف سال و یا بر اساس دمای محیط مهیا خواهد بود.
- سیستم کنترل عملکرد پمپ ها و حفظ افزونگی
با توجه به اینکه تامین فشار و دبی مورد نیاز مایع خنک کننده توسط پمپ های سیستم انجام می گیرد اطلاعات جمع آوری شده توسط سنسورهای فشار نصب شده بر روی لوله های قبل و پس از پمپ ها امکان کنترل عملکرد پمپ ها را میسر می سازد.
در این پروژه کنترل سیستم پمپ بعهده بخش با توجه به اینکه تامین فشار و دبی مورد نیاز مایع خنک کننده توسط پمپ های سیستم انجام می گیرد اطلاعات جمع آوری شده توسط سنسورهای فشار نصب شده بر روی لوله های قبل و پس از پمپ ها امکان کنترل عملکرد پمپ ها را میسر می سازد.
در این پروژه کنترل سیستم پمپ بعهده بخش BMS خواهد بود. تا در صورت افت فشار و یا دبی آب فرامین لازم به پمپ ها صادر شود.
چنانچه در بخش قبل اشاره شد فرامین صادر شده از هر دو کنترلر ( با تاخیر) انجام می گیرد تا در صورت وقوع اشکال در هر کنترل امکان صدور فرمان وجود داشته باشد.
- سیستم کنترل عملکرد اینروها و کنترل دمای محیط
با توجه به عملکرد خودکار inrow ها در دیتاسنتر و قابلیت محلی کنترل شیر برقی و فن توسط کنترلر دستگاه در این پروژه با وجود امکان کنترل دور فن و روشن و خاموش شدن این تجهیزات صرفا در شرایط وقوع حریق فرمان قطع صادر خواهد شد.
- سیستم کنترل عملکرد Crac و کنترل دمای محیط
با توجه به استفاده از این تجهیزات در اتاق برق و باتری و عملکرد خودکار Crac ها در دیتاسنتر و قابلیت محلی کنترل شیر برقی و فن توسط کنترلر دستگاه در این پروژه با وجود امکان کنترل دور فن و روشن و خاموش شدن این تجهیزات صرفا در شرایط وقوع حریق فرمان قطع صادر خواهد شد.
- سناریوهای اعلام و اطفای حریق و پیوستگی با سیستم های کنترل تردد و HVAC
در شرایط وقوع حریق شرایط به دو دسته زیر تقسیم خواهند شد:
- پس از اعلام و پیش از اطفای حریق
- پس از شروع فرایند اطفای حریق
پس از اعلام حریق و تا پیش از وقوع حریق علاوه بر ارسال هشدارهای لازم به افراد از پیش تعیین شده می بایست شرایط جهت خروج افراد (اعم از پرسنل و یا افراد متفرقه) فراهم گردد. لذا در این حالت کلیه درب ها در وضعیت باز قرار خواهند گرفت تا خروج افراد میسر گردد.
در شرایط اطفای حریق با توجه به محاسبات گاز مورد نیاز جهت اطفای حریق کلیه فضاها می بایست بسته باشند. لذا در این شرایط کلیه درب ها در وضعیت بسته قرار خواهند گرفت.
همچنین با توجه به تاثیر منفی فن ها و سیستم اگزاست فن در توزیع گاز FM200 در زمان تخلیه گاز این سیستم ها غیرفعال خواهند بود.
چنانچه در بخش قبل اشاره شد فرامین صادر شده از هر دو کنترلر ( با تاخیر) انجام می گیرد تا در صورت وقوع اشکال در هر کنترل امکان صدور فرمان وجود داشته باشد.
4- سیستم ارسال هشدار
سیستم ارسال هشدار بر اساس شرایط نامتعارف در مرکز داده تعریف شده است. این شرایط در 2 وضعیت وجود اخلال غیرحیاتی و اخلال حیاتی طبقه بندی شده و بر اساس تشخیص نوع اخلال هشدارهای لازم ارسال می گردد.
هشدارهای در نظر گرفته شده شامل موارد زیر خواهند بود:
هشدار بصورت گرافیکی در صفحه نمایش نرم افزار
هشدار بصورت ارسال SMS به افراد مجاز
با توجه به نوع رخداد پیش آمده در ابتدا کاربران بصورت گرافیکی قادر به مشاهده وضعیت اخلال در نرم افزار خواهند بود. این امر بر اساس فعال شدن آلارم ها در صفحات نرم افزار انجام خواهد گرفت.
همچنین در صورت عدم رفع اشکال و یا تشخیص شدت بیشتر خطا در سیستم ارسال SMS به افراد مجاز انجام خواهد گرفت. این امکان نیز مهیا خواهد بود تا بر اساس نوع خطا افراد متفاوتی هشدار را دریافت کنند.
ضمنا برای هر یک از متغیرها مانند دما، سطح ولتاژ، درصد شارژ باتری و یا ... سطوح مختلفی از خطا قابل تعریف خواهد بود.
5- معماری سیستم مانیتورینگ
چنانچه در شکل بالا نشان داده شده است 2 کنترلر مجزا برای دریافت اطلاعات بخش های مختلف استفاده شده است. قرار دارد. خروجی های Modbus بصورت مستقیم به این کنترلرها متصل شدهاند و سایر خروجیها از طریق یک واسط به هر دو کنترلر موجود متصل گردیدهاند تا Redundancy مورد نظر فراهم گردیده و در صورت قطع هر یک از کنترلرها سیستم مانیتورینگ قادر به دریافت اطلاعات و ذخیره آن و ارسال پیام های ضروری باشد.
جهت حفظ افزونگی توزیع سنسورها بر روی کنترلهای مختلفی انجام شده است تا در صورت قطع یکی از کنترلر ها تمامی نقاط از دست نروند.
خروجی کنترلر ها به همراه خروجی تجهیزات مجهز به پورت SNMP به دو سرور مجزا متصل شده و تحلیل های اصلی بر روی این سرورها انجام میپذیرد.
افزونگی در نظر گرفته شده برای سرورها به گونه ای است که در صورت قطع یکی از سرورها کلیه عملیات کنترل و مانیتورینگ بر روی سرور دیگر قابل انجام خواهد بود.
- ماژول های هوشمند Jace
سیستم مدیریت توزیع توان با بهره گرفتن از یک کنترلر مبتنی بر میکرو پروسسور و با کمک یک شبکه تبادل داده بین المانهای قدرت شامل کنتاکتورها، کلیدهای اتوماتیک، رله های حفاظتی و سایر تجهیزات اندازه گیری تبادل داده ها را میسر می نماید. این شبکه مبتنی بر پروتکل Modbus بوده و المانهای یاد شده با این پروتکل سازگاری کامل دارند.